četvrtak, 25. rujna 2008.

Samo se javljam

Nema ničeg novog, ali se javljam da vam kažem da sam se registrirala na jednu super igricu.Zove se Howrse i možete imati svog virtualnog konja, brinuti se o njemu, razmnožavati ga, natjecati se, zaposliti se i još mnogo toga. Imate i opcije križanja pasmina, možete imati i pegaza ili čak jednoroga. Također možete imati i svoj uzgoj, imate i jahaće razine... Igrica je jednostavno super. Pri registraciji vas pita i tko vas je predstavio igri pa vas molim da napišete cuteone2. Nadam se da će vam se igra svidjeti. Pa, pa ... Waving







petak, 19. rujna 2008.

Arapski konj

Arapski se konj smatra najljepšim od svih konja. Svojom jedinstvenom građom i pojavom ostavlja nezaboravan dojam. To je izvanredno izdržljiv i otporan konj, po temperamentu vatren, no istovremeno nježan i psihički stabilan. Njegova snaga i izdržljivost daju mu prednost pred ostalim pasminama u disciplinama kao što su trke izdržljivosti . Iako nije brz kao englesi punokrvni konj ( koji je nastao na temelju arapskog konja ) postoje i trke arapskih konja, kao i anglo - arabera, koje imaju svoje poklonike po cijelom svijetu. Danas arapske konje drže konjari po cijelom svijetu, a najviše ih ima u SAD. Svaka zemlja ima zasebnu evidenciju, autoriziranu od World Arab Horse Organization (WAHO).Kao što sam već spomenula arapski se konj koristio u uzgoju velikog broja pasmina. Kao potpuno konsolidirana pasmina koristi se za ispravljanje nedostataka i oplemenjivanje karakteristika mnogih pasmina još i danas.




















prrrrrresladak je...






























kestenjasti arapski konj























Slatkić... Sweet
















K
I
S
S
!
!
!

ponedjeljak, 15. rujna 2008.

Moj najdraži konj Sergio




Haflinger

Mali slatkići, jedini konji žute boje su haflingeri... Spinning Spinning To je konj alpske rase, nizeg rasta, malog nabitog tijela, smede dlake i puno svijetlije neukrocene grive i repa. Koristi se uglavnom za vucu saonica ali i za rekreativno jahanje te ponekad za cirkuske tocke voltaziranja. Početak Haflingera datira iz 1879. godine, koji je bio rezultat križanja poboljšane planinske kobile i poluarapskim pastuhom. Pasmina je nazvana po gradu Hafling, to je regija koja danas pripada Italiji. Tijekom povijesti bio je neophodan farmerima koji su trebali konja koji im je pomagao u svemu. Haflinger je malen, ali snažan konj. Visine od 135 do 152 cm. Boja mu je zlatno kestenasta sa bijelom grivom i bijelim repom.Zahvaljujući odgoju u planinskim predjelima, Alpama, haflingere karakterizira velika izdržljivost i dobro podnose velika opterećenja. Time su upoznati i ljudi iz Indije koji su 1984-e kupili 5000 konja rase haflinger za svoju vojsku. Konji su se ispostavili kao jako dobri u planinskim brdima Himalaja. Mnogo su se bolje pokazali od indijskih rasa konja, jer su se lako privikavali na rad i preko 5000m nadmorske visine. Zbog rijetkog zraka, u predjelima gdje je ova rasa stvorena, haflingeri imaju velika i razvijena pluća i srce.





ova slikica mi je najljepša... Thumbs Up Thumbs Up







zar nije presladak... Winky Winky




zar slikice nisu prelijepe... High Five sljedeći put ću pisati o arapskim konjima, nadam se da ćete komentirati... pa pa! Waving Waving .




subota, 13. rujna 2008.

Frizijci

Meni osobno jedna od najljepših vrsta je frizijski konj... Too Funny Too Funny Porijeklo mu je u Friselandu u Nizozemskoj. Visina mu je od 152 do 162 cm. Frizijki konj mora biti crni,nije dozvoljena nikakva oznaka. Kopita su mu plava,črsta i tvrda. Bio je omiljen konj vitezova jer je sa svojom snaznom gradom mogao nositi oklopljenog viteza bez velikih problema. Imaju dugu valovitu grivu i rep. Frizijac visoko drži svoju glavu na jakom,uspravnom vratu,dok mu je greben gotovo nevidljiv. Noge su mu prilično kratke,ali čvrste sa obiljem dlake i istaknutim kičicama. Odlikuje ga izrazito ponosno držanje te je stoga omiljen kao konj za parade. Također je prvoklasni jahači konj izrazito prikladan za dresurno jahanje,a na glasu je i kao izvrtan konj za škole jahanja. Veoma je razigran i živahan,spreman na rad,odan i osjetljiv. Jedna je od najstarijih pasmina, smatra se da ih se koristi već više od 3000 godina.









ponosni momak... Lovely




ovdje izgleda poput princeze... Looking Good








prekrasni frizijac... Big Smile Big Smile








Molim vas komentirajte Insanei predlažite mi neke teme za pisanje. Clapping Clapping Clapping Clappy